Aanbevolen post

Collectie Herfst & Winter De  nieuwe collectie Herfst&Winter voor meisjes bestaat uit jassen, jurken, culotte broeken, blouses, over...

maandag 1 april 2019

Hoe mooi zou het zijn als ik zou slagen in mijn plan en kan zeggen dat je als 55-plusser nog steeds kansen hebt binnen de maatschappij. Dat je nooit te oud bent om je droom waar te maken. 

 

Volgen van de droom bracht Ambachtsacademie
In mijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt kwam ik uit bij de Ambachtsacademie speciaal in het leven geroepen voor 55-plussers. Van alle inzendingen werd een kleine groep uitgekozen en ik zat daarbij. Aan het traject zaten allerlei haken en ogen waardoor het voor mij niet interessant was dit te gaan volgen. Daarom heb ik gekozen voor een individueel traject dat ik nu volg bij ontwerpster Annelies de Ridder  (zie www.cavalierikostumes.com)

Een eigen collectie ontwerpen maakt me gelukkig
Ik maak kinderkleding (zie Kinderkleding Eigenzinnig) en wil daar dolgraag mijn beroep van maken; deels door mijzelf te professionaliseren waardoor mijn kansen groter worden. Ik ben bezig met een eigen kinderkleding collectie te ontwerpen en de bedoeling is om najaar/winter 2019-2020 deze collectie op de markt te brengen. De kansen voor 55-plussers op de arbeidsmarkt zijn klein, dus ik hoop dat ik er op deze manier in slaag. Nu ik ermee bezig ben voel ik me hoe dan ook al gelukkig en weet ik dat het helemaal mijn ding is.

Maar wat is dat ding dan? Duurzame kinder-haute couture
Made by Kinderkleding Eigenzinnig dus! Dichtbij Tilburg beter bekend als de Textielstad van Nederland. Met mijn collectie ga ik voor mode die passend is in elk tijdsbeeld; modern met een vleugje nostalgie. Ofwel kinderkleding met een eigentijds klassiek design, vanuit passie en met liefde voor het kind gemaakt. Eigenzinnig omdat het net even anders is, want ieder kind is namelijk uniek en heeft een eigen persoonlijkheid; daar hoort ook een exclusief ontwerp bij. Een haute couture collectie voor kinderen die zich kenmerkt door hoogwaardige afwerking, het gebruik van mooie duurzame stoffen waarbij rekening is gehouden met omgeving en milieu. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mensen uit de maatschappij deel te laten nemen aan mijn producten en projecten. Samenwerking met bedrijven die gericht zijn op recycling van textiel staat boven aan mijn lijst in de toekomst.

Crowfund this!
Hoewel de ontwerpen zo goed als klaar zijn en ik zin heb in de volgende stap (het graderen: dat wil zeggen een patroon in meerdere maten laten uitvoeren en het maken van de samples in de gekozen stoffen voor de collectie), kom ik nu ook tegen een heikel punt aan... GELD! Jaaaa... om de ontwerpen uit te voeren heb ik geld nodig en dat hoop ik via een crowdfunding campagne te realiseren. Met het opgehaalde geld zal ik de kosten voor graderen, aanschaffen van stoffen, vervaardigen kleding, marketing en beurzen, betalen. Met deze campagne zal ik mij de aankomende tijd bezig houden. Daarmee komen mij gewenste doelen als volgt eruit te zien:
1.     Samenwerken met Textielmuseum voor het produceren van stoffen voor collectie
2.     Brabantse ambacht uitbreiden
3.     Groepen uit de samenleving betrekken en inzetten zoals bejaarden voor het breien en haken van sjaals en mutsen en gevangenen voor het vervaardigen van de kleding
4.     Samenwerken met bedrijven in Brabant en daarbuiten gericht op duurzame stoffen

De op maat gemaakte jurkjes worden eerst uitgevoerd in toile. Dit zijn  proefmodellen van de jurkjes in pitjeskatoen.

Help je mij mee?
Bij dezen wil ik gebruik maken van mijn netwerk en wil ik iedereen die wil meedenken, een idee of advies heeft, mogelijkheden ziet of wil helpen met mijn crowdfunding campagne, uitnodigen. Samen staan we sterker dan alleen! Maar ook geef je daarmee vorm aan mijn droom! Laat wat van je horen via een PM of mail mij op info@kinderkledingeigenzinnig.nl. 

Jullie horen gauw meer en een vriendelijke groet van mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten