Aanbevolen post

Collectie Herfst & Winter De  nieuwe collectie Herfst&Winter voor meisjes bestaat uit jassen, jurken, culotte broeken, blouses, over...

donderdag 22 november 2018

Kinderkleding Eigenzinnig in bewegingJa, even niets gehoord van Kinderkleding Eigenzinnig . Maar is er veel in beweging!
Begin dit jaar was ik uitgekozen om via de Ambachtsacademie een traject te volgen , speciaal in het leven geroepen voor mensen boven de 50 jaar. Ik heb echter gekozen voor een particulier en individueel traject. In mijn zoektocht kwam ik uit bij Studio Sarto in Rosmalen . Daar ben ik dit jaar begonnen met het zelf ontwerpen van een kinderkledinglijn en het professionaliseren van naaitechnieken met name haute couture. Patroontekenen kinderen volgens Antonio Donnanno- methode.


 Het ambacht goed leren. Dan ben ik bij docente Annelies de Ridder in goede handen, ze is een fantastische vakvrouw. Naast het ambachtelijke werken we ook aan het thema en  de sfeer voor de collectie en aan de hand daarvan gaan we de stoffen en materialen kiezen. Het is zo fijn als iemand zoveel kennis van zaken heeft en dit kan overbrengen. Ik geniet elke week van de lessen bij Annelies.

Daarnaast krijg ik adviezen van Franca van Rossum, een specialist op marketing gebied. Zij helpt me met het stappenplan en wat ik kan doen om mijn brand goed op de markt neer te zetten.

Ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen om de diepte in te gaan en het ambacht goed te leren, omdat het zoveel nieuwe inzichten biedt en verdieping brengt. Natuurlijk zijn er momenten dat ik denk wat is dit veel werk en gaat het me lukken. Als ik dan bezig ben met een proefversie van een jurkje en dit aanpas bij het model dan word ik helemaal blij en verdwijnen alle twijfels als sneeuw voor de zon.

De liefde voor het vak en kinderen geven me richting. Daarnaast alle mensen die me op weg helpen zijn een grote steun voor  me!

Ik ben nu bezig met  het ontwerpen van een collectie voor het najaar/ winter 2019 voor meisjes  tot en met maat 128. In eerste instantie jurkjes en jasjes in al deze maten uitvoeren. We zijn volop bezig met de proefversies van deze kledinglijn en het begint al vorm te krijgen. Dat is spannend en heel erg leuk. Wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen zoals graderen, stofkeuze en materialen, historie en ontwikkeling van de mode, een thema kiezen voor de collectie, noem maar op, een wereld gaat voor me open. Elke keer als ik iets heb geleerd en eigen gemaakt voelt dat zo fijn.