Aanbevolen post

Collectie Herfst & Winter De  nieuwe collectie Herfst&Winter voor meisjes bestaat uit jassen, jurken, culotte broeken, blouses, over...

vrijdag 10 maart 2017

De maakster

Liefde voor kleuren, stoffen en kinderen

Anita van de Kamp groeide op in een creatief en bewogen gezin te Tilburg. Zij kwam voor het eerst met het coupeuse-vak in aanraking door de creaties van haar moeder; Tonny maakte immers alle kleding voor haar vier dochters zelf. Toen Anita als zeventienjarige naar de Vormingsschool ging raakte ze weer gefascineerd en geïnspireerd door het coupeuse-vak. Dromerige patronen naaien en met mooie stoffen en kleuren werken; het voelde voor Anita als thuiskomen. Op dat moment werd haar liefde voor creëren geboren.
In de jaren die volgden was Anita werkzaam in de bankwereld, maar al gauw begonnen haar vingers te kriebelen. In haar vrije tijd bezocht ze coupeuse- en tekencursussen zodat zij thuis achter haar naaimachine, net zoals haar moeder, kleding kon maken voor haar twee dochters. Het gaf Anita veel voldoening; met haar creaties kon zij namelijk bijdragen aan de blijheid van haar kinderen.

Ontstaan van de (web)winkel 
Vandaag de dag is Anita de trotse officieuze oma van Raff en Thom. De geboorte van deze jongens binnen de familie wakkerde niet alleen haar oma-gevoelens aan maar ook haar passie om kinderen nog blijer te maken. Met regelmaat maakte zij iets nieuws voor de jongens en al gauw zei hun moeder:  "Anita, je bent zo goed in wat je doet, waarom zet je niet een (web)winkel op? " Na enige tijd wikken en wegen besloot Anita om van haar droom werkelijkheid te maken;  in 2013 werd Kinderkleding Eigenzinnig geboren.
Met veel trots kan Anita zich nu de eigenaresse noemen van een (web)winkel voor unieke, handgemaakte kinderkleding. Met veel geduld en voorstellingsvermogen maakt en breidt Anita alle kleding zelf. Echte Brabantse ambacht.
Geïnspireerd op alles om haar heen, maar vaak met een knipoog naar de laatste trends.
Eigenzinnige kinderkleding dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten